FORSIDE NY DELTAGER? TILMELDTE SPILLERE LIGA CUPS/TIPS LADDER COMMUNITY REGLER/INFO KONTAKT DOWNLOADS

FAQ - CUPTURNERINGER

 

1. Cupturneringens opbygning

 
1.1: Hvad er cupturneringerne hos www.fifa-online.dk? [-]

Cupturneringerne er turneringer som man frivilligt kan deltage i, hvis man spiller med i sitets ligaturnering.

Der er tre cupturneringer på sitet. Henholdsvis BMT (Champions League), Ligacuppen (Pokalturnering) og Subcup (UEFA cup)

Deltagelse i BMT og Ligacuppen kræver at man deltager i vores ligaturnering, mens det for Subcuppen gælder at man kan deltage, hvis blot man er tilmeldt vores ladderturnering.

Turneringerne afvikles med de samme regler som gælder for ligaturneringen.


1.2: Hvornår starter cupturneringerne og hvordan melder jeg mig til? [-]

Hver Turnerings-sæson, benævnt T1, T2 og T3 varer typisk 5-6 runder af 2 uger. Som udgangspunkt spilles efter følgende skema: T1 i januar-marts, T2 i april-juni, sommerferie, T3 i september-november. Kig på siden med kampprogrammet, for at se hvor langt vi er i turneringen lige nu.

Tilmelding foregår via invitation. Alle spillere der deltager i en ligasæson inviteres til alle cupturneringer. Desuden inviteres alle registrerede spillere i ladderturneringen til Subcuppen (UEFA cup)..


1.3: BMT - Champions League [-]

BMT - eller Balslev Memorial Tournament - navngivet efter en, nu afdød, grundlægger af sitet er den fornemmeste cupturnering i vores turnering, og muligvis den sværeste turnering at vinde på sitet.

Alle der er med i ligaturneringen kan deltage i BMT, der består af en kvalifikation, et puljespil og et finalespil - som man kender det fra Champions League turneringen i virkeligheden.

Med undtagelse af 8 hold, der forkvalificeres til gruppespillet, spiller alle tilmeldte med i kvalifikationsspillet, der består af et antal kampe - normalt knockout eller meget små puljer - og herfra kvalificerer 8 hold sig til gruppespillet.

Disse 8 hold inddeles i 4 puljer sammen med de 8 forkvalificerede hold. Forkvalifikationen opnås på baggrund af resultater fra sæsonen før. Således er alle divisionsvindere, vinderne af BMT, Ligacuppen og Subcup, samt de herudover øverst placerede hold i superligaen så 8 hold opnås i alt forkvalificerede.

Fra gruppespillet går de 8 bedste hold videre, mens 3´erne fra hver pulje ryger i Subcuppens ottendedelsfinaler.

Efter gruppespillet følger knockoutkampe og turneringen afsluttes med en enkelt finale.


1.4: Ligacuppen - Pokalturneringen [-]

Vores ældste cupturnering er også den, der oftest har budt på overraskelser. Dette skyldes formodentligt at turneringen kun afvikles med en enkelt kamp og således er ren knockout, hvor de bedre spillere ofte har en off-day.

Deltagelse er, som i BMT, forbeholdt de spillere der deltager i ligaturneringen.

Lodtrækning i denne turnering foregår normalt uden seedning, hvilket ofte fører til brutale favoritopgør tidligt i turneringen.


1.5: Subcup - UEFA cup [-]

Subcuppen er den nyeste cupturnering hos www.fifa-online.dk og har været afholdt siden T1 2006.

Alle tilmeldte brugere på sitet kan deltage i Subcuppen.

Turneringen er opbygget som BMT turneringen, men uden forkvalifikation og antallet af puljer tilpasses tilmeldingerne. Som hovedregel fordeles nye deltagere ligeligt i puljerne, således at man undgår puljer med mange nye deltagere.

Efter gruppespillet i Subcup går de 12 bedste hold videre ligesom de 4 3'ere fra BMT turneringens gruppespil ryger med videre.

Herefter spillers 8. dels finaler frem til finalen.

i bruger et almindeligt pointsystem som det kendes fra fodboldligaer overalt i verden.

En sejr giver 3 point, mens en uafgjort giver 1 point.

Ved pointlighed tæller indbyrdes opgør som hovedregel før målscore, hvis intet andet er offentliggjort på vores side før ligaens start.


1.6: Er der faste indstillinger og specielle filer, der skal bruges i cupturneringerne? [-]

I alle vores officielle turneringer skal der bruges faste indstillinger. Disse kan findes på siden med indstillinger via topmenuen.

Desuden skal vores gældende spillefil bruges - den kan downloades på sitet - og har den funktion, at den udligner alle hold, så de er ligegode.


1.7: Hvilke regler gælder for cupturneringerne? [-]

Der er en del regler man skal være opmærksom på når man spiller kampe i vores liga og cupturneringer.

Eksempelvis skal hjemmeholdet notere målscorere, advarsler/udvisninger, man of the match og skader.

Afbrydelse af kampe er ikke tilladt, hvis det foregår bevidst og er eksklusionsgrund.

Reglerne kan findes via sidens topmenu.


1.8: Hvor lang tid tager en cupturnering? [-]

En cupturnering følger sæsonen og ligaen og tager tager ca. 3 måneder at spille - Ligacuppen dog ofte lidt mindre. Efter en turnering vil der typisk følge en pause periode på ca. 1 måned, hvor der afholdes holdvalg, rettes i spillefiler og afvikles playoff kampe. I sommerperioden ligger turneringen dog som hovedregel stille i skolernes sommerferie fra ca. 15/6 til 1/8

 

2. Spørgsmål om ligakampe, uspillede og dømte kampe.

 
2.1: Planlægning af kampe [-]

På vores sider for kampprogram, som du kan finde via topmenuen, står der navnet på de hold du skal spille mod i løbet af den kommende runde i cupturneringerne.

På vores deltagerlister kan du finde brugerdata på holdet, så du kan kontakte din modstander, ligesom du kan sende en besked om kampaftale via vores aftalesystem, så I kan finde et tidspunkt til at spille kampen.

Det er enhver deltagers pligt at kontakte sin modstander for at aftale de kampe man har i turneringen.


2.2: Jeg kan ikke hoste og/eller jeg kan ikke connecte til andre, hvad kan være galt? [-]

Hvis man har adsl med router, så skal der åbnes nogle bestemte porte for at kunne spille. Ligeledes kan en firewall spærre for Fifa-trafikken igennem netværket. Brug vores forum til at finde mere hjælp på dette område - brug evt søgefunktionen, og søg på ord som "router", "port", "[routernavn]", "[net udbyders navn]".

Hvis du ikke kan hoste en kamp kan du påtvinges, at modstanderen hoster kampen, på trods af din hjemmebanefordel i ligaen. Kan ingen af jer hoste kan I prøve at afvikle kampen via www.hamachi.cc, der i mange tilfælde kan bruges til at komme udenom firewalls og router setups i boligforeninger, på fællesnet, kollegier mv.


2.3: Hvad gør jeg når jeg har fået en spiller i karantæne? [-]

Karantæner gives når man har indsamlet 2 "badplayer points". Badplayer point uddeles udfra følgende system med 1 point for en advarsel, 2 point for en skade og 4 point for en udvisning.

Karantæner afsones almindeligvis i den følgende kamprunde. Det er ens eget ansvar at sørge for at afsone og indrapportere karantæner. Sker dette ikke kan man i værste fald dømmes som taber af kampen, uanset resultatet.

Man kan via kampprogrammet og brugersiderne se hvilke spillere der er karantæneramt i en given kamp, ligesom selve kampen i visningerne på siden vil være markeret med en gul overstregning.


2.4: Kampen er uspillelig pga. dårlig forbindelse, hvad gør jeg? [-]

Desværre har EA Sports ikke begunstiget os med et helt perfekt produkt på trods af FIFA spillenes mange fortræffeligheder.

Hvis man oplever en meget dårlig forbindelse kan man vælge at afbryde kampen, og derefter forklare situationen for modstanderen. Man kan derefter forsøge at afvikle kampen med omvendt hosting eller man kan aftale et nyt tidspunkt alt efter omstændighederne.

Husk at dårlige forbindelser ikke altid er modpartens skyld, men ligeså godt kan skyldes overbelastede netforbindelser, dårlige internetudbydere eller generelt uheld i forbindelse med at man forbinder til modpartens computer. Tag derfor denne slags problemer med sindsro, og husk, at modstanderen ofte vil være ligeså frustereret over disse problemer som en selv.

Hvis man ikke kan finde enighed med modstanderen angående afvikling af en afbrudt kamp skal ledelsen af DMT kontaktes via kontaktmenuen på siden, eller på msn eller irc-kanalen.

Ved en afbrudt kamp fortsætter man hvor man slap i den tidligere kamp. Derfor nulstilles kampens stilling IKKE ligesom man kun spiller det antal minutter, der var tilbage i den afbrudte kamp UDEN tillægstid.

Kampafbrydelser i overtid vurderes af ledelsen og afgøres fra sag til sag.


2.5: Manglende kontakt fra min modstander? [-]

Til tider vil man opleve at man ikke kan få kontakt til en modstander for at aftale afvikling af en kamp. Dette kan være irriterende og det vil ofte være de samme spillere, som alle har problemer med at få kontakt til.

Sørg for at send en besked til din modstander om hvornår du kan spille så du har dit på det tørre. Derudover anbefaler vi, at man holder sig online så meget som muligt, både på vores chat og på msn.

Hvis du ikke får kontakt til din modstander inden kamprundens afslutning er det vigtigt at du giver ledelsen besked om dette via topmenuens kontaktmail om uspillede kampe - ellers har vi ingen mulighed for at vurdere hvem der har været den aktive part omkring afviklingen af en kamp.


2.6: Hvad sker der med kampe der ikke bliver spillet til tiden? [-]

Det sker at man oplever problemer, der umuliggør at man kan afvikle sine kampe til tiden. Det kan være PC problemer, private forhold, sygdom eller ferie.

Problemer af denne art skal indrapporteres til www.fifa-online.dk via kontaktmenuens mailformular til kampproblemer.

Derudover kan man via sitets kalender melde sig fraværende, så ens modstandere kan se, at man ikke har mulighed for at afvikle sine kampe i en periode.

Meget lange fraværsperioder accepteres ikke uden gyldig grund, og kan føre til advarsler/ekslusion fra sitet.

Kampe der ikke er afviklet når en kamprunde slutter vil enten blive udsat eller dømt. Udsættelse sker, hvis der har været gyldig grund til at kampen ikke er afviklet hos en af parterne - eller begge.

Kampe der ikke er afviklet, men hvor der ikke synes at være en gyldig grund til dette, eller hvor ligaens ledelse ikke har hørt fra et eller begge hold vil ofte blive dømt. Dømte kampe ender altid enten 0-0 eller 5-0/0-5.

Dømte kampe tæller som uspillede kampe i statistikken over kampafvikling og for mange dømte kampe kan således føre til eksklusion pga. inkativitet.

Husk derudover at dømte kampe KAN spilles, hvis begge parter er enige om dette.


2.7: Jeg er ikke tilfreds med at min kamp er blevet udsat eller den måde den er blevet dømt på af ledelsen, hvad gør jeg? [-]

www.fifa-online.dk har et klageudvalg, hvor man kan anke afgørelser fra den siddende ledelse af ligaen eller andre turneringer.

Udvalget tager hurtigst muligt stilling til klagen, og denne afgørelse er endelig.

Udvalget kan kontaktes via topmenuens mailformular til samme formål. Derudover kan man altid henvende sig til turneringens ledelse for en forklaring på en given kampafgørelse.


(c) 1998-2006 DMT - Din IP er 44.213.60.33