FORSIDE NY DELTAGER? TILMELDTE SPILLERE LIGA CUPS/TIPS LADDER COMMUNITY REGLER/INFO KONTAKT DOWNLOADS

FAQ - LIGATURNERING

 

1. Ligaturneringens opbygning

 
1.1: Hvad er ligaturneringen hos www.fifa-online.dk? [-]

Ligaturneringen på dette er site er i virkeligheden nerven i alle vores aktiviteter. Alle der tilmelder sig www.fifa-online.dk vil blive tilbudt en plads i denne turnering, hvis de har vist deres værd som seriøse spillere i vores ladderturnering.

Ligaturneringen består af et antal divisioner, hvorfra der vil være op- og nedrykning efter hver sæson. Nye spillere starter i bunden.

Normalt vil hver division have 12 hold, men antallet af tilmeldinger kan gøre at, der sker justeringer i forhold til dette - primært i turneringens laveste divisioner.

Deltagelse i ligaturneringen er som alt andet her på sitet gratis.


1.2: Hvornår starter næste sæson og hvordan melder jeg mig til? [-]

Hver Turnerings-sæson, benævnt T1, T2 og T3 varer typisk 5-6 runder af 2 uger. Som udgangspunkt spilles efter følgende skema: T1 i januar-marts, T2 i april-juni, sommerferie, T3 i september-november. Kig på siden med kampprogrammet, for at se hvor langt vi er i turneringen lige nu.

Tilmelding foregår via invitation. Alle spillere der deltog i den foregående sæson, og som ikke havde for mange uspillede kampe ved sæsonafslutning (over 25%) bliver inviteret til en ny sæson. Det samme gør de nye spillere, der har været aktive på vores ladderturneringer, og i de specielle turneringer, der har været over det sidste stykke tid før den nye sæson.


1.3: Hvordan udvælges nye spillere til oprykning til ligaturneringen? [-]

De udvælges efter om seriøsitet og aktivitet i ladderturneringen. For at få den bedst mulige turnering optager vi kun folk, som har bevist at de er vedholdende og har viljen til at få spillet nogle kampe! Det er ligegyldigt om man taber eller vinder, bare man spiller.


1.4: Hvordan vælger jeg hold? [-]

Før sæsonstart afholder vi altid et "holdvalg" på vores forum. Der kan man vælge mellem de hold, der endnu ikke har en ejer, og som optræder i den version af FIFA spillet som vi bruger på det tidspunkt. Ofte vil nye spillere først kunne vælge hold et par dage efter de etablerede spillere har valgt deres hold.

Der vil blive skrevet på forsiden, hvornår holdvalg starter


1.5: Pointsystemer og regler ved pointlighed [-]

Vi bruger et almindeligt pointsystem som det kendes fra fodboldligaer overalt i verden.

En sejr giver 3 point, mens en uafgjort giver 1 point.

Ved pointlighed tæller indbyrdes opgør som hovedregel før målscore, hvis intet andet er offentliggjort på vores side før ligaens start.


1.6: Er der faste indstillinger og specielle filer, der skal bruges i ligaen? [-]

I alle vores officielle turneringer skal der bruges faste indstillinger. Disse kan findes på siden med indstillinger via topmenuen.

Desuden skal vores gældende spillefil bruges - den kan downloades på sitet - og har den funktion, at den udligner alle hold, så de er ligegode.


1.7: Hvilke regler gælder for ligaen? [-]

Der er en del regler man skal være opmærksom på når man spiller kampe i vores liga og cupturneringer.

Eksempelvis skal hjemmeholdet notere målscorere, advarsler/udvisninger, man of the match og skader.

Afbrydelse af kampe er ikke tilladt, hvis det foregår bevidst og er eksklusionsgrund.

Desuden er der krav om, at man løbende spiller sine kampe til tiden ellers kan man ligeledes blive ekskluderet for inaktivitet.

Reglerne kan findes via sidens topmenu.


1.8: Hvor lang tid tager en ligaturnering? [-]

En ligaturnering tager ca. 3 måneder at spille. Efter en turnering vil der typisk følge en pause periode på ca. 1 måned, hvor der afholdes holdvalg, rettes i spillefiler og afvikles playoff kampe. I sommerperioden ligger turneringen dog som hovedregel stille i skolernes sommerferie fra ca. 15/6 til 1/8

I løbet af en turnering vil der ofte falde nogle hold fra, og derfor kan der komme åbne pladser til nye deltagere, der kan træde til på særlige vilkår. Dette er dog en vurdering, der foretages af ligaens ledelse og disse vil kontakte de pågældende nye spillere, der kunne tænkes at få en sådan plads i turneringen.


 

2. Spørgsmål om ligakampe, uspillede og dømte kampe.

 
2.1: Planlægning af kampe [-]

På vores sider for kampprogram, som du kan finde via topmenuen, står der navnet på de hold du skal spille mod i løbet af den kommende kamprunde.

På vores deltagerlister kan du finde brugerdata på holdet, så du kan kontakte din modstander, ligesom du kan sende en besked om kampaftale via vores aftalesystem, så I kan finde et tidspunkt til at spille kampen.

Der spilles normalt 4 kampe for hver 14 dages periode i en sæson i ligaen. Denne 14 dages periode kaldes for 1 (kamp/turnerings)runde

Det er enhver deltagers pligt at kontakte sin modstander for at aftale de kampe man har i turneringen.


2.2: Jeg kan ikke hoste og/eller jeg kan ikke connecte til andre, hvad kan være galt? [-]

Hvis man har adsl med router, så skal der åbnes nogle bestemte porte for at kunne spille. Ligeledes kan en firewall spærre for Fifa-trafikken igennem netværket. Brug vores forum til at finde mere hjælp på dette område - brug evt søgefunktionen, og søg på ord som "router", "port", "[routernavn]", "[net udbyders navn]".

Hvis du ikke kan hoste en kamp kan du påtvinges, at modstanderen hoster kampen, på trods af din hjemmebanefordel i ligaen. Kan ingen af jer hoste kan I prøve at afvikle kampen via www.hamachi.cc, der i mange tilfælde kan bruges til at komme udenom firewalls og router setups i boligforeninger, på fællesnet, kollegier mv.

Hvis I ikke kan afvikle kampen på trods af dette dømmes kampen, som hovedregel 0-0, medmindre særlige forhold gør sig gældende, der kan føre til mistanke om, at den ene part ikke har gjort et reelt forsøg på at afvikle kampen.


2.3: Hvad gør jeg når jeg har fået en spiller i karantæne? [-]

Karantæner gives når man har indsamlet 2 "badplayer points". Badplayer point uddeles udfra følgende system med 1 point for en advarsel, 2 point for en skade og 4 point for en udvisning.

Karantæner afsones almindeligvis i den følgende kamprunde. Det er ens eget ansvar at sørge for at afsone og indrapportere karantæner. Sker dette ikke kan man i værste fald dømmes som taber af kampen, uanset resultatet.

Man kan via kampprogrammet og brugersiderne se hvilke spillere der er karantæneramt i en given kamp, ligesom selve kampen i visningerne på siden vil være markeret med en gul overstregning.


2.4: Kampen er uspillelig pga. dårlig forbindelse, hvad gør jeg? [-]

Desværre har EA Sports ikke begunstiget os med et helt perfekt produkt på trods af FIFA spillenes mange fortræffeligheder.

Hvis man oplever en meget dårlig forbindelse kan man vælge at afbryde kampen, og derefter forklare situationen for modstanderen. Man kan derefter forsøge at afvikle kampen med omvendt hosting eller man kan aftale et nyt tidspunkt alt efter omstændighederne.

Husk at dårlige forbindelser ikke altid er modpartens skyld, men ligeså godt kan skyldes overbelastede netforbindelser, dårlige internetudbydere eller generelt uheld i forbindelse med at man forbinder til modpartens computer. Tag derfor denne slags problemer med sindsro, og husk, at modstanderen ofte vil være ligeså frustereret over disse problemer som en selv.

Hvis man ikke kan finde enighed med modstanderen angående afvikling af en afbrudt kamp skal ledelsen af DMT kontaktes via kontaktmenuen på siden, eller på msn eller irc-kanalen.

Ved en afbrudt kamp fortsætter man hvor man slap i den tidligere kamp. Derfor nulstilles kampens stilling IKKE ligesom man kun spiller det antal minutter, der var tilbage i den afbrudte kamp UDEN tillægstid.

Kampafbrydelser i overtid vurderes af ledelsen og afgøres fra sag til sag.


2.5: Manglende kontakt fra min modstander? [-]

Til tider vil man opleve at man ikke kan få kontakt til en modstander for at aftale afvikling af en kamp. Dette kan være irriterende og det vil ofte være de samme spillere, som alle har problemer med at få kontakt til.

Sørg for at send en besked til din modstander om hvornår du kan spille så du har dit på det tørre. Derudover anbefaler vi, at man holder sig online så meget som muligt, både på vores chat og på msn.

Hvis du ikke får kontakt til din modstander inden kamprundens afslutning er det vigtigt at du giver ledelsen besked om dette via topmenuens kontaktmail om uspillede kampe - ellers har vi ingen mulighed for at vurdere hvem der har været den aktive part omkring afviklingen af en kamp.


2.6: Hvad sker der med kampe der ikke bliver spillet til tiden? [-]

Det sker at man oplever problemer, der umuliggør at man kan afvikle sine kampe til tiden. Det kan være PC problemer, private forhold, sygdom eller ferie.

Problemer af denne art skal indrapporteres til www.fifa-online.dk via kontaktmenuens mailformular til kampproblemer.

Derudover kan man via sitets kalender melde sig fraværende, så ens modstandere kan se, at man ikke har mulighed for at afvikle sine kampe i en periode.

Meget lange fraværsperioder accepteres ikke uden gyldig grund, og kan føre til advarsler/ekslusion fra sitet.

Kampe der ikke er afviklet når en kamprunde slutter vil enten blive udsat eller dømt. Udsættelse sker, hvis der har været gyldig grund til at kampen ikke er afviklet hos en af parterne - eller begge.

Kampe der ikke er afviklet, men hvor der ikke synes at være en gyldig grund til dette, eller hvor ligaens ledelse ikke har hørt fra et eller begge hold vil ofte blive dømt. Dømte kampe ender altid enten 0-0 eller 5-0/0-5.

Dømte kampe tæller som uspillede kampe i statistikken over kampafvikling og for mange dømte kampe kan således føre til eksklusion pga. inkativitet.

Husk derudover at dømte kampe KAN spilles, hvis begge parter er enige om dette.


2.7: Jeg er ikke tilfreds med at min kamp er blevet udsat eller den måde den er blevet dømt på af ledelsen, hvad gør jeg? [-]

www.fifa-online.dk har et klageudvalg, hvor man kan anke afgørelser fra den siddende ledelse af ligaen eller andre turneringer.

Udvalget tager hurtigst muligt stilling til klagen, og denne afgørelse er endelig.

Udvalget kan kontaktes via topmenuens mailformular til samme formål. Derudover kan man altid henvende sig til turneringens ledelse for en forklaring på en given kampafgørelse.


(c) 1998-2006 DMT - Din IP er 44.213.60.33