FORSIDE NY DELTAGER? TILMELDTE SPILLERE LIGA CUPS/TIPS LADDER COMMUNITY REGLER/INFO KONTAKT DOWNLOADS

FAQ FOR NYE SPILLERE I WWW.FIFA-ONLINE.DK

 

1. Spørgsmål om www.fifa-online.dk

 
1.1: Hvad er www.fifa-online.dk? [-]

www.fifa-online.dk kaldes normalt DMT - Dansk Modem Turnering - af dets medlemmer og er Danmarks ældste og største Fifa online turnering. Vi har spillet EA's Fifa Football serie siden 1999 - dengang foregik det via modem og telefonlinie, deraf navnet. Idag spilles via Direct IP over adsl-/bredbånds-linier.
 

Vi skifter hvert år til den nyeste udgave af spillet, og den primære turnering er vores divisions-turnering med 3-4 divisioner og op-/nedrykning efter hver sæson. Derudover er der diverse sideløbende tværdivisionelle cup turneringer, der kan deltages i.
 

DMT blev stiftet af Mikkel Frid, men har igennem årene haft adskillige frivillige ledere - oftest valgt af DMT's medlemmer selv. DMT har udviklet sig til et lille demokrati, hvor der lægges stor vægt på retfærdighed og lige vilkår for alle. Det kan lyde som store ord for noget så banalt som en online-turnering, men det er de værdier, som får DMT til at overleve år efter år.


1.2: Hvornår starter næste sæson? [-]

Hver Turnerings-sæson, benævnt T1, T2 og T3 varer typisk 5-6 runder af 2 uger. Som udgangspunkt spilles efter følgende skema: T1 i januar-marts, T2 i april-juni, sommerferie, T3 i september-november. Kig på siden med kampprogrammet, for at se hvor langt vi er i turneringen lige nu.


1.3: Hvordan udvælges nye spillere til oprykning til hovedturneringen? [-]

De udvælges efter om seriøsitet og aktivitet i ladderturneringen. For at få den bedst mulige turnering optager vi kun folk, som har bevist at de er vedholdende og har viljen til at få spillet nogle kampe! Det er ligegyldigt om man taber eller vinder, bare man spiller.


1.4: Hvordan installerer jeg DMT' spillefiler og hvad betyder de for mit Fifa spil? [-]

Spillefilerne kan installeres med den medfølgende spillefils-vælger - se mere på download siden.
 

Spillefilerne udligner alle klubhold i Fifa, hvormed alle hold er 100% ens i spillernes evner og attributter.
 

Hvis man skal spille med folk uden for DMT, så skal man køre "EA spillefil" fil-vælgeren.


1.5: Findes der et forum/messageboard i DMT? [-]

Ja, det gør der - linket findes i menuen foroven. Man skal have en seperat konto til forummet - det tager et øjeblik at oprette den. Du skal skrive dit rigtige navn i signaturen i forummet, så vi kan se hvem du er, når du skriver derinde. Man skal naturligvis skrive pænt til hinanden og desuden ikke bringe reklamer for kommercielle foretagender eller konkurrerende turneringer i forummet.


1.6: Hvordan finder jeg andre DMT'ere at spille med? [-]

I menuen kan du finde deltagerliste for både ladderturneringen og for hele DMT. De fleste bruger MSN og vores chat. Tilføj folk til din kontaktliste, og vær ikke bange for at spørge om folk har lyst til en træningskamp. Man kan også bruge DMT chat'en til at finde træningspartnere - enten via java siden eller via IRC (#fifa-forever på quakenet).


1.7: Hvordan kommer jeg på IRC vha mIRC? [-]

IRC er et meget udbredt chatprogram. Lidt ligesom msn messenger eller ICQ, men bare med en masse chatrum. F.eks. hedder vores chatrum #fifa-forever og ligger på serveren Quakenet. For at komme ind i disse chatrum, eller channels som de kaldes, skal man have et program - det bedste hedder mIRC. Det er egentlig ganske simpelt og let at gå til, men på den anden side er der uendelige muligheder. Det er ideelt til brug i fifa-sammenhænge, da det er let at finde en modspiller. Desuden er der ofte hyggelige chats hvor mange på en gang kan udveksle erfaringer med spillet. Her er lidt hjælp til at komme i gang - resten kommer helt af sig selv.

1. Download først en konfigureret version programmet mIRC her. Den er ekstra nem, da den logger direkte på vores channel (#fifa-forever) i IRC.

2. Installer programmet.

3. Åbn programmet. Dette vil poppe op på din skærm:Det eneste du skal gøre er at indtaste dit "Nickname" (kaldenavn) og et "Alternative" (andet kaldenavn hvis det først er optaget). Derefter trykker du ok. Og så er du på!

Skærmbilledet for chatrummet ser sådan her ud:Til venstre for navnene er der forskellige tegn: "@" og "+". "@" betyder at personen er OP (Operator), dvs at han kan smide folk ud af kanalen, ændre topic eller give andre OP med mere. "+" betyder at man har taleret, men det har alle i vores kanal så den funktion er kun nødvendig i støre kanaler hvor folk ikke skal tale i munden på hinanden.

Der er forskellige commands i mIRC. I stedet for at skulle gå op i menuen kan man ordne det meste nede i det felt hvor man skriver. Et par af disse commands kan være:

/nick DITNAVN (en hurtig måde at skifte sit navn på)
/join #channel (en hurtig måde at joine et chatrum på)

Nu har du faktisk viden nok til at klare dig i den store IRC-verden. Skulle du få lyst til at vide mere kan du bare spørge i vores chatrum. Måske kan disse links være behjælpelige:

http://www.burn-it.dk/index.php?page=forum_read.php&post_nr=975 (grundig guide til IRC)
http://www.quakenet.org/ (quakenets officielle hjemmeside)

God chat!1.8: Hvilket hold kan jeg vælge at spille med? [-]

Ved hver sæson-start afholder vi holdvalg via vores forum. Først kan de etablerede DMT medlemmer vælge hold, og dernæst kan de nye medlemmer vælge hold. Der kan frit vælges mellem alle klubhold, som findes i Fifa spillet, og som ikke er optaget af en anden DMT'er.
Desuden har vi et system med midlertidige kontrakter, standardkontrakter med mere - se mere her.


 

2. Spørgsmål om FIFA og kampe

 
2.1: Hvordan spiller jeg Fifa 06 mod andre over internettet? [-]

Du skal inde i Fifa 06 vælge Game Modes - Multiplayer - Direct IP. Hvis du har hjemmebane og dermed hoster kampen, så klikker du bare Host, og venter på at din modstander joiner. Hvis du skal joine en anden, klik da på New, skriv navn og IP for din modstander, klik OK, marker modstanderen og vælg connect.

Din IP adresse kan du finde øverst på DMT's sider, den kan feks se således ud 212.242.0.69 - denne skal naturligvis udveksles inden kampen.


2.2: Jeg kan ikke hoste og/eller jeg kan ikke connecte til andre, hvad kan være galt? [-]

Hvis man har adsl med router, så skal der åbnes nogle bestemte porte for at kunne spille. Ligeledes kan en firewall spærre for Fifa-trafikken igennem netværket. Brug vores forum til at finde mere hjælp på dette område - brug evt søgefunktionen, og søg på ord som "router", "port", "[routernavn]", "[net udbyders navn]".


2.3: Hvordan ændre jeg min opstilling med mere, når vi har fået connectet? [-]

Formation kan skiftes inden man går ind i kampen, ligesom eventuelle karantæner kan skiftes ud her, og under kampen kan man afbryde og skifte taktik og formation fra pause menuen. Det er god kotume, at hjemmeholdet sparker bolden ud på midten af banen, hvorved modparten kan trykke esc mens der er indkast, og foretage sine ændringer. Dernæst skal bolden naturligvis kastes tilbage til hjemmeholdet, eller den skal spilles ud til indkast på midten igen.
 

I løbet af kampen kan man kun komme i game menuen, hvis man selv har bolden, og man kan højst gøre det 3 gange i løbet af en kamp (+1 i pausen). Man har kun 30 sekunder, så man skal være hurtig, da man ellers ryger tilbage til spillet og eventuelle ændringer annulleres.
 

Kameravinklen kan desuden ændres ved (nogle af) tasterne 1-9, men pas på; det kan være forvirrende at gøre mit i en kamp.


2.4: Kampen blev afbrudt før tid, hvad gør vi? [-]

Se reglerne for en udførlig forklaring.


2.5: Hvordan håndteres skader og karantæner? [-]

Hvis en spiller får en skade i en kamp, så venter man til man får bolden, tryker så ESQ of skifter ham ud. Husk at i de fleste turneringer i DMT skal noteres og sendes ind sammen med resultatet. Skaden skal også indsendes selvom der står at spilleren kan fortsætte.

Skader giver ligesom gule/røde kort karantæne i efterfølgende kampe, og det vil fremgå af kampprogrammet, hvilke kampe du skal holde givne spillere ude.

Sådanne udskiftninger kan foretages i holdoversigten lige efter holdvalg og inden man går ind i selve spillet.


2.6: Hvad skal jeg indberette efter en kamp? [-]

Målscorere, man of the match, skader og kort og resultatet. Dette skal hjemmeholdet notere i løbet af kampen, så der bør tillades lidt pause ved disse situationer, så der er tid til at skrive. Det er som udgangspunkt kun hjemmebaneholdet, som skal notere og sende ind, men det kan være en god ide at begge parter gør det, så man kan eftertjekke det indsendte. Hvis der ikke vises cutscenes ved scoringer og frispark, så SKAL man gå i match facts efter kampen, så man kan notere det relevante. Derfor er det også vigtigt, at man ikke hopper ud af spillet, før modstanderen har haft nmulighed for at se match facts.


2.7: Der er meget lag og hakken i spillet - hvad kan være galt? [-]

Fifa kan være meget følsomt for forstyrrelser, så det er meget vigtigt at din linie ikke optages af andet mens du spiller. ICQ/MSN/IRC bør være offline, fildelingsværktøjer (p2p) skal være slukket helt, mailprogrammer bør slukkes, og tunge programmer som blot bruger PC's CPU+RAM bør også slukkes.
 

Hvis du ikke er alene om din net-linie, så tjek (hvis det er muligt), om de andre brugere er på.
 

Husk at antivirus programmer ofte er planlagt til at køre autoupdate dagligt, så lad være med at spil lige mens det sker.
 

En firewall kan indstilles til at lade Fifa komme igennem, og vil muligvis ikke forstyrre, men hvis der opleves lag, så kan det afprøves at slukke den helt mens du spiller.
 

Nogle virus typer kan ligeledes misbruge dit netværk, så du skal naturligvis sikre dig, at din maskine ikke har virus.


(c) 1998-2006 DMT - Din IP er 44.213.60.33